in

Силно земетресение удари Халкидики

Кадър: YouTube

Земетресение с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на полуостров Халкидики в Северна Гърция, съобщават от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география – БАН.

Трусът е станал днес, в 12:50 ч. българско време и е бил с епицентър на 140 км от Петрич и на 270 км от София, уточняват от НИГГГ-БАН. По информация на БТА епицентърът е бил на 12 километра югоизточно от курортното селище Урануполи.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил на дълбочина 10 километра и с епицентър в Егейско море.

В същия район час по-рано, в 11:47 ч. българско време е регистрирано и още едно земетресение, но по-слабо, с магнитуд 4.6 по скалата на Рихтер. Според сеизмологичната станция на Солунския университет е било с магнитуд 4.1 по Рихтер, а Европейско-средиземноморският сеизмологичен център определя магнитуда му на 4, а дълбочината – на 13 километра.

В същата зона днес са регистрирани още няколко труса още по-рано с магнитуд между 2,5 и 2,2, сочат данните на центъра.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/