in

Делян Пеевски ще води две листи за изборите

Кадър: Youtube/Здравей България

Водач на листата на коалицията „ДПС – Ново начало“ в Хасково ще бъде лидерът ѝ Делян Пеевски. Днес формацията внесе документи за регистрацията си в местната районна избирателна комисия. Пеевски ще поведе също в Благоевград, където традиционно се състезава досега.

На последните избори Пеевски се състезава в Благоевград и Кърджали, така че Хасково е ново място за него. Там ще се изправи срещу Делян Добрев от ГЕРБ – СДС, а вероятно и срещу Асен Василев от „Продължаваме промяната – Демократична България“, който обичайно води листата на десните в този район. Втори в листата на „ДПС – Ново начало“ в Хасково е общинският председател на ДПС и зам.-кмет на града Танер Емин, а трети е досегашният депутат Станислав Анастасов.

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн е избраникът на Пеевски да поведе коалицията му в града, вместо него. Втори е кметът на Джебел Неджми Али, следван от кмета на Черноочене Айджан Ахмед. В Русе водач на „ДПС – Ново начало“ е бившият член на Европейския парламент и настоящ депутат в българското Народно събрание Атидже Алиева-Вели. Преди тя беше влязла от Ловеч.

Бившият вътрешен министър Калин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“ в Бургас. В момента, когато стана ясно, че Стоянов няма да запази поста си в МВР, Пеевски му обеща да го направи кандидат за депутат. Водач в Бургаско ще бъде Исмаил Осман – председател на общинския съвет в Руен.

Калин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“, ето от кой град

Хамид Хамид поведе пък листата на „ДПС-Ново начало“ в Шумен, пише „Сега“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/