in

Гимназия в София осъмна налепена със стикери, рекламиращи денонощната доставка на райски газ

Кадър: бТВ

В неделя Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ осъмна, облепена със стикери, които рекламират денонощната доставка на райски газ. Но кой е отговорен за това и подлежи ли на някакво наказание? От гимназията веднага са сезирали полицията за вандалския акт и са премахнали всички стикери.

QR код директно те препраща към сайт за продажба на райски газ онлайн, а стикерите бяха на оградата през няколко метра. В сайта има телефонен номер, като обещанието е, че райският газ ще стигне до 30 минути, съобщава бТВ.

В училището последователно работят срещу превенцията на всякакви зависимости на учениците. Eжегодно се провеждат програми „Не на наркотиците и зависимостите в сътрудничество с Агенция „Митници“ и Националната стратегия за борба с наркотиците, като в училището има и консултативен кабинет за работа с ученици, учители и родители.

От община „Триадица“ казаха, че осъждат строго този акт и очакват от полицията да бъдат открити нарушителите.

Според психолога Калин Гайтанджиев превенцията на зависимостта е изграждането на сили емоционални връзки и търсене на смисъл в това, което прави, Той каза още, че родителите са много важни при изграждане на мисленето на децата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/