in

Папа Франциск е с грип и отменя ангажиментите си

Кадър: YouTube/ LA NACION

От Ватикана съобщават, че папа Франциск отменя срещите си заради лек грип. Папата вече е отменил планираните си срещи за понеделник.

В изявлението на Ватиканът се казва, че 87-годишният папа Франциск е взел решението като предпазна мярка с оглед на планираното му четиридневно пътуване до Люксембург и Белгия по-късно тази седмица, но не даде повече подробности, предава Ройтерс.

Франциск трябва да започне пътуването, което е неговото 46-о посещение в чужбина като папа, в четвъртък. Това идва по-малко от две седмици след завръщането му от натоварваща 12-дневна обиколка в четири държави в Югоизточна Азия и Океания.

Папата днес често използва инвалидна количка заради болки в гърба и коляното. През последните години той страда от периодични здравословни проблеми. По-рано тази година светият отец на няколко пъти отмени някои срещи във Ватикана заради настинки, бронхити и грип.

Папа Франциск изглеждаше в добра форма по време на обиколката си от 2 до 13 септември в Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур.

Очаква се по време на пътуването си до Люксембург и Белгия той да подчертае нуждите на мигрантите в Европа и да се срещне с жертви на насилие от страна на католическото духовенство.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/