in

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Снимка: Pixabay

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини честата консумация на преработените храни. По нейни думи ако прекаляваме с тези храни можем да си докараме сериозни сърдечни проблеми и дори рак.

Специалистът отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Освен това може да доведе до хипертония, инсулт и атеросклероза.

Консервантите и добавките в ултрапреработените храни увеличават вероятността от развитие на различни видове рак, включително колоректален рак. Затова Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си, предава сайтът „Здравето“.

Освен това, в допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT.

Учени от Харвардския университет установиха, че два вида храни увеличават риска от инфаркт и инсулт. Те включват сладки напитки и преработени меса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/