in

Катастрофа с кола и мотор на пътя Варна – Бургас: Мотористът е откаран до варненска болница

Колаж: "Нова Варна"

Пътен инцидент се е случил на пътя Варна – Бургас, съобщават за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

На 22 септември около 09:45 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 165.100 (в района пред хотел „Сънрайз“ в Обзор) л.а. „УАЗ 469“ с варненска регистрация, управляван от 24-годишен варненец и мотоциклет „Сузуки“ с плевенска регистрация, управляван от 45-годишен мъж от Плевен, предприемат паралелно изпреварване, като се стига до пътен инцидент между тях.

Заради инцидента мотоциклетистът е с два счупени гръдни прешлена и е откаран до варненската болница.

От бургаската полиция съобщават за още три случили се инцидента с мотоциклети и мотопед:

На 22 септември около 13.50 ч. в района на несебърския провлак самостоятелно катастрофира, блъскайки се в уличен стълб, мотоциклет „Ямаха Скайлайнер“ с бургаска регистрация, управляван от 46-годишна софиянка. Констатирано е, че мотоциклетът е собственост на 68-годишен несебърлия и е бил паркиран в района пред хотел „Нощна Панорама“. Ключовете били в багажното отделение, а кормилото се намирало в отключено състояние. Констатирано е, че софиянката отнела противозаконно мотоциклета. Същата е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 18 септември около 22.20 ч. в несебърския комплекс „Черно море-2“, в прав пътен участък, поради движение с несъобразена скорост мотор „Хонда“ със софийска регистрация, управляван от 60-годишен несебърлия, застига и блъска отзад 42-годишен велосипедист от котелнското село Градец, който с контузия на гръдния кош, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. Водачът на мотоциклета също пострадал, като получил разкъсна рана на лявата пета (прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение).

На 20 септември около 09.40 ч. на бургаската улица „Чаталджа“ №32, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното плато мотопед „Ямаха“ с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен бургазлия, който с фрактура на лъчевата кост на дясната ръка, е прегледан в болница „Дева Мария“ и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.