in

Мъж, убил свой познат на улица във Варна, отива на съд

Колаж: "Нова Варна"

От Апелативна прокуратура – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че 36-годишен мъж, обвиняем за убийството на свой познат, ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна. Престъплението е извършено миналата година.

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен мъж, обвинен за това, че е убил свой познат по особено мъчителен начин и с особена жестокост. С.Я. ще отговаря за престъпление по чл.116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, във връзка с чл.115 от НК. Убийството било извършено през месец май 2023 година.

Двамата мъже имали неразбирателства помежду си и отношенията им не били добри. На 2 май С.Я. забелязал, че жертвата се движи по улица в ж.к. „Аспарухово“ във Варна. Решил да го настигне, за да му поиска обяснение за предходни техни конфликти. Разправията помежду им прераснала в саморазправа и 35-годишният тогава С.Я. съборил своя опонент на земята, като започнал да му нанася удари. Притискал шията и гърдите му. В резултат от това, мъжът починал от задушаване. Щом се уверил, че опонентът му не мърда, обвиняемият си тръгнал от местопрестъплението въпреки опитите на свидетели на случилото се да го спрат.

Няколко часа по-късно, той бил установен. С.Я. бил привлечен към наказателна отговорност и задържан под стража.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.