in

Зеленски: Войната с Русия е по-близо до края си

Снимка: Facebook

Според украинския президент Володимир Зеленски войната на Украйна с Русия е „по-близо до края си“. Той заяви това докато призоваваше за повече помощ за Украйна, по време на визитата си в САЩ.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че вярва, че войната с Русия е „по-близо до края си“, отколкото мнозина смятат, и призова съюзниците да укрепят украинската армия, предава ABS News.

„Планът за победа е укрепване на Украйна“, заяви Зеленски по време на интервю със съ-водещия на „Добро утро, Америка“ Робин Робъртс.

„Ето защо ние молим нашите приятели, нашите съюзници, да ни укрепят. Това е много важно“, допълни Зеленски.

„Мисля, че сме по-близо до мира, отколкото си мислим“, продължи той. „Ние сме по-близо до края на войната. Просто трябва да сме много силни, много силни“, смята украинският държавен глава.

Той разговаря с Робъртс, по време на посещението си в Ню Йорк в понеделник за Общото събрание на ООН тази седмица, като част от пътуване до САЩ, където той обеща да представи това, което той нарича своя „План за победа“, на президента Джо Байдън, както и на други ключови американски политически лидери.

Зеленски многократно е призовавал Съединените щати и Обединеното кралство да отменят ограниченията си върху ракетите с голям обсег, които са предоставили на Украйна, за да поразяват цели дълбоко в Русия. Междувременно руският президент Владимир Путин предупреди, че използването на западни оръжия за удари по руски цели ще се разглежда като сериозна ескалация на войната и пряко предизвикателство от страните на НАТО.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/