in

Силна магнитна буря обхваща Земята до часове

Колаж: "Нова Варна"

Очаква се магнитна буря да обхване Земята на 25 септември. Според учените пикът на събитието да бъде около 12 часа българско време.

Очаква се бурята да започне следобед на 24 септември, като първоначално тя ще е от клас G1, предава Лабораторията по слънчева астрономия на IKI и ISTP.

Магнитосферата ще се промени около 12:00 часа на 25 септември и би трябвало да започне да затихва към 18:00 часа българско време.

Това ще е втората силна магнитна буря през този месец, след като на 16 и 17 септември, мощна магнитна буря от клас G3 удари Земята.

В периоди с магнитни бури е препоръчително хората да пият най-малко 1,5 литра течност на ден. В допълнение към водата може да се пият билкови и зеленчукови чайове, неподсладени компоти.

Добре е да се ядат повече сезонни храни, ядки, риба и зеленчуци. Трябва да се намали консумацията на мазни, пикантни, пържени храни и бързо хранене.

Ако е възможно, спрете да пушите и пиете алкохол и не пийте кафе или енергийни напитки.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/