in

Мъж в България живял с трупа на жена си дни наред: Не искал да се разделя с нея

Кадър: Bulgaria on Air

Стана ясно, че снощи в апартамент в кв. „Сарая“ в Сопот е открит полуразложен труп на жена. Смята се, че тя е починала преди дни, но съпругът ѝ не е подал сигнал в полицията и е живял с тялото поне една седмица. 

„Не е искал да се разделя с нея и затова метнал одеяло върху мъртвата си съпруга“, обясниха пред „24 часа“ разследващи.

Не се изключва версията и да не е имал пари да я погребе.

Трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина в Пловдив, за да се установи причината за смъртта. Все още няма информация дали тя е настъпила по насилствен начин. Разследващи са разпитали съпруга на починалата жена. От полицията няма официална информация по случая.

Преди повече от 20 години имаше аналогичен случай в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Тогава син остави мъртвата си майка непогребана в жилището, за да ѝ получава пенсията. Съседи усетили лоша миризма и го разпитали каква е причината. Той не им отговорил, но на следващия ден го видели, че вкарва в апартамента голям фризер-ракла. „Сега вече няма да ви мирише“, отвърнал им той. И прибрал мъртвата си майка в хладилната камера.

„Ужасно е да съжителстваш с труп дни наред“, разказаха пред „24 часа“ тогава съседи от блока.

Те съобщили в полицията и така беше открита полуразложената жена.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/