in

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Колаж: "Нова Варна"

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце на име Пейтън Сентинян. Момиченцето напуснало дома си на 14 септември вечерта, облечено с пижама и без обувки. Щом детето не се върнало, родителите му се свързали с органите на реда. Според следователите детето се отдалечило от дома си насън.

Стотици доброволци се включили в издирването му, но то остава в неизвестност, а след първите 24 часа разследващите казват, че шансовете му за оцеляване рязко са намалели.

В акциите по издирване се включват и кучета, посочват американските медии.

Пейтън е уловена от камера за проследяване да върви в гориста местност. На 16 септември разследващите съобщават, че за голямо щастие момиченцето е открито невредимо.

На запис, публикуван сега от местния шериф, се вижда монитор с плосък екран, поставен върху маса. Той показва черна картина, а на заден план се чуват гласовете на полицаи, управляващи дрон.

Те насочват мини самолета близо до непроницаемите върхове на дърветата.

След това се вижда малка поляна. И изведнъж между дърветата се появява очертанието на дете. Дронът спира, а камерата приближава установения образ. Снимките ясно показват малко момиченце, облечено в пижама, лежащо сгушено на калната горска почва.

„Тя спеше, когато я намерихме. Службите за спешна помощ я намериха. Тя е добре, върна се у дома, беше гладна“, коментира шериф Джейсън Паркър.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/