in

Четирима българи ще участват на Световна купа по кикбокс в Ташкент тази седмица: Успех

Снимка: Антоанета Илиева

Четирима българи ще представят страната ни тази седмица на Световната купа по кикбокс в Ташкент. Състезанието стартира утре (26 септември, 2024 г., четвъртък).

Националите ни получиха покана за участие в състезанието лично от президента на федерацията по кикбокс на Узбекистан – Айбек Нарметов.

На Световната купа в Ташкент за призово класиране ще се състезават общо 2223 кикбоксьори от 42 държави, които ще се включат в 2628 битки на татами и ринг.

В направление ринг България ще бъде представена от Световния шампион по муай тай Али Юзеир в стил К1, категория до 81 кг. и носителят на Световна купа от тази година в Пезаро Александър Рибников в стил лоу кик, категория до 71кг.

Това е последната Световна купа за тази година и е много важна за представянето на двамата ни национали преди участието им на Европейското първенство за мъже и жени през месец ноември в Атина (Гърция).

Борислав Радулов и Калоян Трайков ще се борят за отличията в леките стилове на татами. Световният шампион Радулов ще се състезава в две категории до 57кг. и до 63 кг стил пойнтфайтинг, а Трайков е подал заявка за участие в четири категории стил пойнтфайтинг. В клубната надпревара са регистрирани 70 клуба.

Българската делегация включва още президента на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай и треньор на Юзеир – Галин Димов, наставникът на Рибников – Илко Аджов и рефера на татами Венета Георгиева.

Световната купа в Ташкент започва на 26.09.2024 г (четвъртък) и ще приключи на 29.09.2-24г (неделя).

Али Юзеир е Световен шампион по муай тай, два пъти носител на Световна купа по кикбокс от Турция 2023г и Унгария 2024г. Носител на Европейска купа по кисбокс от Пловдив 2024г. Европейски вицешампион по кикбокс от Истанбул 2022г.

Александър Рибников е Бронзов медалист от Европейско първенство 2022г. Носител на Световна купа по кикбокс от Йезоло (Италия) 2024г. Носител на Европейска купа от Пловдив 2024г. 5-о място на Световното първенство от Албуфейра (Португалия) през 2023г.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/