in

Отмъкнаха 9000 лв. от възрастна жена: Първоначално „ало“ измамниците ѝ искали 35 000 лв. за „изразходен ток“

Колаж: "Нова Варна"

От пресцентъра на разградската полиция съобщават, че поредна възрастна жена е станала жертва на телефонна измама.

Потърпевшата е 87-годишна жена от град Лозница. Около 8.00 часа на 23 септември жената получила обаждане от непознат номер, в което лице от женски пол ѝ съобщило, че дължи 35 000 лв. за изразходвана електроенергия.

Около един час по-късно последвало второ обаждане от мъж, който обиждал и заплашвал потърпевшата, подтиквайки я да заплати исканата сума.

Около 21 часа на същия ден пред дома на възрастната жена се явил мъж, представил се за служител на Криминална полиция и заявил, че в рамките на провеждаща се полицейска операция трябва да му предаде всички налични парични средства, необходими за задържането на извършител на престъпление.

Жената предала 9000 лв. в различни банкноти. На 24 септември около 10 часа подала сигнал на тел.112 за случилото се. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установен и задържан мъжът, взел парите. Той е безработен, на 49-годишна възраст, от Самуил. По случая се води досъдебно производство по чл.209 от НК.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.