in

Продавачка е присвоила хиляди от дрогерия: Дала и код за СОТ на мъж, за да краде

Снимка: МВР

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж и жена за кражба и присвояване на пари. Това съобщават от Софийска районна прокуратура за медия „Нова Варна“.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишни мъж и жена за кражба и присвояване на пари.

На 23.07.2023 г. от дрогерия в гр. София, обвиняемата К.Р. в качеството си на длъжностно лице като продавач-консултант е присвоила 7772,57 лева от касата на магазина. К.Р. умишлено е улеснила В.К. да извърши кражба от дрогерията, като предоставила на обвиняемия код за достъп за деактивиране на СОТ системата на магазина и ключове за металната решетка и входната му врата.

На 24.07.2023 г. около 03,00 ч., обвиняемият В.К. влязъл в дрогерията и откраднал от там парфюми и тоалетни води на обща стойност 1470,90 лв. и монети с различен номинал на стойност 280,29 лв.

По случая е образувано досъдебно производство. К.Р. е привлечена към наказателна отговорност за престъпления по чл. 201, ал.1 от НК и по чл. чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.4, вр. ал.1 от НК, а В.К. е обвинен за престъпление по чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК. В хода на разследването е установено, че К.Р. и В.К. живеят заедно и кражбата е извършена, за да бъде прикрито присвояването на парите от момичето, което е работило като продавач в дрогерията.

Делото срещу К.Р. и В.К. продължава в Софийски районен съд.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/