in

Важно предупреждение: Взривяват 160-метров стоманобетонен комин край Варна

Снимка: Google Street View

На официалния интернет сайт на Община Девня беше обявено важно съобщение. Очаква се днес да бъде взривен 160-метров комин в „Девня Цимент“. Ето какво гласи пълният текст от съобщението:

На 25 септември (сряда) в часовия диапазон 16:00 – 18:00 ч. ще бъдат извършени специални взривни работи на територията на циментовия завод в Девня. Целта е разрушаването на стоманобетонен комин с височина 160 метра, който се намира на площадката на „Девня Цимент“.

Операцията ще бъде извършена от специализирана фирма, притежаваща разрешително за извършване на специални взривни работи, издадено от Дирекция „Инспекция по труда“ – Варна. По посоката, в която е планирано да падне коминът, е положена 3-метрова пясъчна възглавница, която да омекоти удара от падането.

За да бъде обезопасен районът на взрива, от 16:00 до 18:00 часа днес ще бъде затворена ул. „Суворовско шосе“ от бившата административна сграда на „Девня Цимент“ до товарния портал на завода. Полицейски постове и временни КПП-та в двата края на отсечката ще отклоняват движението по алтернативни маршрути.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.