in

При гонка между кола с българска регистрация и гръцки граничари: Жена загина а петима са ранени

Снимка: ОДМВР-Стара Загора

Тази сутрин около 8 ч. се е случило пътнотранспортно произшествие, при което една жена е загинала а други петима, сред които и малко дете, са ранени. Инцидентът е станал на провинциалния път Дидимотихо-Лади, на разклона за Поименико, Гърция.

По информация на Еvros-news инцидентът се е случил по време на преследване на частен автомобил с български регистрационни номера, в който са се намирали мигранти, тръгнал от южния пътен възел Орестиада.

Трафикантът се е опитвал да избяга от граничарите, при което е последвал пътя Лептис-Абелакия и оттам се е насочил към Пименико с „бясна скорост“, казват жители на населеното място, през което е преминал.

При опита си да излезе на провинциалния път Дидимотихо-Лади обаче той навлязъл направо в полето и се преобърнал, предава „Фокус“.

Така се стигнало и до трагичната развръзка – една починала жена и петима ранени, сред които и едно дете.

На мястото на инцидента са били изпратени четири линейки, две пожарни коли и полицейски патрулни автомобили. Гръцките медии твърдят, че трафикантът е от Косово.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/