in

„Ало“ измамници отмъкнаха 17 000 лева и 7 000 евро от жена край Варна: Ето каква била схемата

Снимка: Pixabay

Поредна жертва на „ало“ измама у нас. 66-годишна жителка на Белослав е предала 17 000 лева и 7 000 евро на „ало“ измамници. За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна.

Жената е станала жертва на добре познатата схема, в която мошениците са се представили за служители на реда и тя трябвало да помогне за залавяне на крадци.

Дошлият да вземе парите мъж – на 47 години, е установен и задържан в ареста на Четвърто РУ, след бързи действия по разследването.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите по което са предадени на прокуратурата.

Вчера ви съобщихме и за още една телефонна измама от Разградско:

Потърпевшата е 87-годишна жена от град Лозница. Около 8.00 часа на 23 септември жената получила обаждане от непознат номер, в което лице от женски пол ѝ съобщило, че дължи 35 000 лв. за изразходвана електроенергия.

Около един час по-късно последвало второ обаждане от мъж, който обиждал и заплашвал потърпевшата, подтиквайки я да заплати исканата сума.

Около 21 часа на същия ден пред дома на възрастната жена се явил мъж, представил се за служител на Криминална полиция и заявил, че в рамките на провеждаща се полицейска операция трябва да му предаде всички налични парични средства, необходими за задържането на извършител на престъпление.

Жената предала 9000 лв. в различни банкноти. По-късно в установен и задържан мъжът, взел парите. Той е безработен, на 49-годишна възраст, от Самуил.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.