in

ОИК във Варна отказа регистрацията на независим кандидат за кмет на район „Приморски“

Снимка: "Нова Варна"

Общинската избирателна комисия във Варна отказва да регистрира Илиян Карагьозов като независим кандидат за кмет на район „Приморски“. Това се посочва в решение на комисията, публикувано на сайта ѝ.

Обяснението е, че не са изпълнени законовите изисквания за регистрацията му за частичните избори, които ще се проведат на 20 октомври.

Решението на ОИК подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок.

„ОИК Варна реши:

ЗАЛИЧАВА регистрацията на инициативен комитет в подкрепа на Илиян Иванов Карагьозов като независим кандидат за участие в изборите за кмет на район Приморски -община Варна при произвеждане на частични избори за районни кметове на райони Одесос и Приморски насрочени на 20 октомври 2024 г. и АНУЛИРА издаденото удостоветрение.

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до 3 дни от обявяването му, на основание чл. 88, ал. 1 от ИК.

Председател: Велин Марков Жеков“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/