in

Български пенсионер намери граната в двора си

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Монтана съобщават, че в частен имот в село Георги Дамяново, община Георги Дамяново, е била открита корозирала граната.

На 26 септември 2024 г. около 11:30 ч. в местния полицейски участък е получен сигнал от 77-годишен местен жител, който съобщил, че при разрушаване на основите на стара стопанска сграда в двора си, е намерил бойна граната, тип „лимонка“, в корозирало състояние.

На място е извикана специализирана военна група от Военно формирование – гр. Враца, която изнесла гранатата на безопасно място и я унищожила.

От монтанската полиция съобщават и за случай на водач на куриерска фирма, който е бил задържан за шофиране под въздействие на наркотични вещества:

На 26 септември 2024 г. около 12:20 ч. на бул. „Трети март“ в град Монтана служители на РУ Монтана извършили проверка на лек автомобил „Рено Канго“ с монтанска регистрация, собственост на куриерска фирма, с водач на 23 г. от град Бойчиновци. При направената проба на водача с техническо средство дръг тест е установено, че управлява под въздействието на наркотичните вещества канабис и амфетамин.

С полицейска заповед нарушителят е задържан до 24 часа в ареста на РУ Монтана. При последвал личен обиск в него са открити и иззети 1,9 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.