in

Почина една от най-великите актриси: Феновете на „Хари Потър“ потънаха в скръб

Кадър: Youtube/ spellbooked

Почина световноизвестната актриса Маги Смит, известна най-вече с ролите си в „Хари Потър“ и „Абатството Даунтън“. Актрисата си отива от този свят на 89-годишна възраст. Скръбната вест съобщават нейните синове.

Актрисата е починала в болница, съобщиха децата й Крис Ларкин и Тоби Стивънс, предава Скай Нюз.

В изявление те съобщават: „Тя ценеше личното си пространство и беше с приятели и семейството си до края. Тя оставя двама сина и пет любящи внуци, които са опустошени от загубата на техните невероятни майка и баба. Бихме искали да използваме възможността да благодарим на прекрасния персонал в болницата Челси и Уестминстър за грижите и безкрайната доброта през последните й дни“.

„Благодарим ви за всичките ви мили съобщения и подкрепа и ви молим да уважавате нашата поверителност в този момент“, се допълва в изявлението.

Маги Смит печели Оскар за най-добра актриса за „Разцветът на мис Джийн Броуди“ през 1969 г. и за най-добра поддържаща актриса за „Калифорнийска сюита“ през 1978 г.

Съвсем наскоро тя спечели ново поколение фенове като Вайълет Кроули, графиня на Грантъм, в „Абатството Даунтън“ и ролята на незабравимата професор Минерва Макгонъгол във филмите за Хари Потър.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/