in

Екстремно време удря България до часове

Колаж: "Нова Варна"

За 29.09.2024 г. НИМХ издава предупреждение от първа и втора степен за значителни валежи с гръмотевици в 23 области от страната.

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността от запад на изток бързо ще се увеличава и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества.

Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина. Привечер валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от север-североизток. През нощта срещу понеделник интензивни ще са валежите в Централна Северна и в Североизточна България, но от запад ще започнат да спират.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/