in

Предупреждение от НИМХ: Оранжев код за силен вятър във Варна

Колаж: "Нова Варна"

Оранжев и жълт код е обявен в 12 области в страната днес. За област Варна е в сила оранжев код.

Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Разград и Търговище са всички области, в които днес (30 септември, понеделник) е в сила оранжев код.

Във всички тези области ще има значителни валежи от дъжд и ще прегърми. Очакваните сумарни количества на валежите са около 35-65 литра на квадратен метър, по данни от НИМХ. В изброените области ще духа силен и поривист вятър от север-северозапад.

Вълнението на морето край Варна и Добрич извън заливите ще бъде 4 бала.

Жълт код ще бъде в сила в областите Бургас, Сливен, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Русе.

Във всички тези области ще има валежи от дъжд. Сумарните очаквани количества са 20-30 литра на квадратен метър. Ще духа силен и поривист вятър от север-северозапад.

Към момента четири са сигналите за наводнени участъци от преливащи канализационни шахти – на ул. „Академик Курчатов” (до зеленчуковата борса), пресечката на ул. „Хан Омуртаг” и ул. „Граф Игнатиев”, на ул. „Александър Дякович” и на бул. „Сливница” (в района на цирковата площадка).

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/