in

Благотворителна акция тече във Варна: Събират помощи за пострадалите от пожара в с. Воден

Кадър: Нова телевизия

С благотворителен търг и дарения голяма общност във Варна събира помощ за пострадалите от пожара в с. Воден.

Голяма организация във Варна провежда благотворителна кампания в помощ на жителите на ямболското с. Воден, където през юли голям пожар унищожи десетки къщи и нанесе огромни щети. Съвместно с „Галерия 33” преди дни бе организиран благотворителен търг с подбрани творби на Давид Перец, Греди Асса, Стоимен Стоилов, Георги Чапкънов, Никола Манев, Долорес Дилова, Сули Сеферов, Петър Пиронков, Арменаг Мардиросян. Търгът бе воден благотворително от актьора Симеон Лютаков. След него от организацията съобщиха, че са събрани 3000 лв., част от които са дарени от поканени ценители на изкуството, които не са успели да присъстват на наддаването.

„Очаквахме по-голяма съпричастност от хора с възможности, които обещаха подкрепа за това добро дело, но не се отзоваха”, коментира председателят на Организацията във Варна Олег Калдерон. Той допълни, че членове на организацията също събират дарения за пострадалите от с. Воден, а кампанията ще продължи до Рош а Шана /еврейската Нова година/, която тази година започва на 2 октомври.

Припомняме, че големият пожар в село Воден, област Ямбол избухна през месец юли.<В село Воден има засегнати 35 къщи. 20 от тях са били необитаеми.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/