in

Почина любим актьор, изиграл легендарна роля в култовия филм „Ченгето от Бевърли Хилс“

Кадър: Youtube/Movieclips

Стана ясно, че на 76-годишна възраст е починал актьора Джон Аштън, изиграл брилянтна роля във филма „Ченгето от Бевърли Хилс“

Джон Аштън, актьорът ветеран, който незабравимо изигра грубия, но симпатичен полицейски детектив Джон Тагарт във филмите за ченгето от Бевърли Хилс, почина. Емблематичният актьор почина на 76-годишна възраст, съобщава The Guardian.

Аштън почина в четвъртък във Форт Колинс, Колорадо, съобщи семейството му в изявление, публикувано от мениджъра на Аштън Алън Сомърс в неделя. Причина за смъртта все още не е оповестена публично.

В кариерата си, която продължи над 50 години, Аштън беше редовно лице в телевизионни сериали и филми, включително Midnight Run, Little Big League и Gone Baby Gone.

Но във филмите за ченгето от Бевърли Хилс Аштън изигра съществена част от незаличимо трио. Въпреки че Аксел Фоли на Еди Мърфи, детектив от Детройт след случай в Лос Анджелис, беше водещият образ, двамата местни детективи, Били Розууд (съдия Рейнхолд) и Тагарт на Аштън, бяха понякога неохотни, понякога нетърпеливи сътрудници на Аксел.

Аштън изигра по-безскрупулен герой в приятелската комедия на Мартин Брест от 1988 г. „Среднощно бягане“. Той беше съперникът ловец на глави, който също преследваше издирвания счетоводител на Чарлз Гродин в „Херцогът“, докато той беше в ареста на Джак Уолш на Робърт де Ниро.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/