in

Сняг падна в три планини у нас

Снимка: Pixabay

От НИМХ съобщават, че слаб сняг е превалял в най-високите части на някои планински масиви у нас.

В ранните часове на последния септемврийски ден снеговалеж е регистриран от станциите на връх Ботев в Стара планина, на Черни връх във Витоша и на рилския първенец Мусала.

Най-студено в този момент е било на Мусала – минус 5 градуса към 3 часа през нощта. По същото време на Ботев и на Черни връх термометрите са отчели минус 2 градуса.

За Витоша това е първи сняг за този сезон.

Утре в по-голямата част от България ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и там на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито. В Североизточна България ще духа и временно бурен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, за София – около 16°.

В планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд по високите части все още ще има променлива облачност. Ще продължи да духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/