in

От дискотека в Шумен е открадната мъжка чанта с 10 000 лв.

Снимка: МВР

Стана ясно, че полицаи са задържали двама шуменци, които са откраднали от дискотека в Шумен мъжка чанта с 10 000 лева. Сигналът за кражбата е подаден от 35-годишен местен жител.

Сигнал за извършена кражба на парична сума в размер на 10 000 лева от дискотека в Шумен бил приет от 35-годишен местен жител, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

По негови данни кражбата била извършена за времето от 03:00 до 03:30 часа на 29 септември.

Паричната сума била в мъжка чанта, закачена под маса в заведението и оставена без надзор. Образувано е досъдебно производство, в хода на което проведените оперативни действия на криминалисти от полицейското управление в Шумен дали резултат.

Извършителите, двама шуменци на 44 години били установени и задържани няколко часа по-късно. Работата по документиране на престъплението продължава.

От шуменската полиция съобщават и за още една извършена кражба:

52-годишен мъж от село Каравелово подал сигнал в полицейското управление в Каолиново за извършена кражба на животни от имота му. По негови данни кражбата на две овце и един овен е станала за времето от 22 часа на 27 септември до сутрешните часове на следващия ден.

Неизвестен проникнал в сайвант към имота на мъжа, който бил незаключен и извършил кражбата. Образувано е досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.