in

Предупреждение за Варна за 1 октомври: Оранжев код е в сила

Снимка: Pixabay

НИМХ обяви жълт и оранжев код за силен вятър за по-голямата част от България за 1 октомври. Оранжев код е в сила за област Варна и област Добрич. В тези области се очаква да духа силен и поривист вятър от северозапад с пориви 25-30 m/s.

Жълт код е в сила за областите Силистра, Русе, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. В тези области се очаква да духа силен и поривист вятър от запад-северозапад с пориви до 24 m/s.

През нощта значителна облачност ще има над североизточните райони, където на отделни места все още ще бъде с превалявания от дъжд. В останалата част от страната ще бъде предимно ясно.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а по Северното Черноморие и временно силен. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, по високите полета до 3°.

Във вторник в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и там на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито. В Североизточна България ще духа и временно бурен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/