in

Сънародниците ни чакат: Правителственият самолет ще направи втори полет до Ливан

Кадър: Youtube/Bulgarian News Agency

Очаква се за втори път самолет да излети за евакуация на сънародниците ни в Ливан. Полетът е планиран за 11:17 часа от София. Самолетът се очаква да кацне в Бейрут в 13:00 ч.

Все още не е ясно кога ще лети обратно за България оттам, предава бТВ.

Засега е известно за 160 българи, заявили желание да се евакуират от Ливан. Това заяви вчера служебният премиер Димитър Главчев, след като първият полет кацна на Летище София с 89 български граждани на борда.

Посолството в Бейрут е в координация със Ситуационния център към Министерството на външните работи.

Министерството на външните работи продължава да работи активно и в тясна координация с всички компетентни институции и с партньорски страни за успешното провеждане на цялостната евакуация на българските граждани и членовете на техните семейства, изразили желание да бъдат изведени от Ливан.

Във връзка със създалата се ситуация в Ливан МВнР призовава българските граждани да следят с повишено внимание съобщенията, публикувани от Ситуационния център на официалната страница на министерството.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/