in

Магнитни бури през октомври: Има ли опасни дати през следващите дни?

Кадър: Youtube/NASA Video

В периода до 3 октомври не се очакват дни със силни магнитни бури, но около 4 и 5 октомври има вероятност да ни удари по-силна геомагнитна буря, сочи прогнозата на Meteoagent и Центъра за прогнозиране на космическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ.

Стойността на Кр индекса през повечето дни ще е 2 и 3, само в дните петък и събота стойността ще е 4. Това не предполага здравословни проблеми при метеочувствителните хора, пояснява „Фокус“.

Това е прогнозата по дни, която не е окончателна и търпи промени:

1 октомври – 2

2 октомври – 2

3 октомври – 2

4 октомври – 4

5 октомври – 4

6 октомври – 2

Магнитните бури са реакцията на магнитосферата на внезапни удари и натиск от слънчевия вятър. Поради слънчевите изригвания, магнитният щит на Земята просто започва да трепери и да се колебае, което засяга цялото поле на Земята и съответно хората. Те продължават от няколко часа до няколко дни, а тяхната интензивност пряко влияе на нашето благосъстояние и настроение.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/