in

Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан и отправи предупреждение

Кадър: Youtube/CBS News

Русия отправи вризив към Израел да изтегли войските си от Ливан, като предупреди, че нападението ще доведе до по-нататъшна ескалация на конфликта в в Близкия изток.

„Русия категорично осъжда нападението над Ливан и призовава израелските власти незабавно да прекратят военните действия, да изтеглят войските си от ливанска територия и да се заемат с реално търсене на мирни начини за разрешаване на близкоизточния конфликт“, се казва в изявление на Министерството на външните работи на Русия, предава Ройтерс.

„Очевидно е, че подобна стъпка, предприета от израелското военно и политическо ръководство след убийството на редица лидери на „Хизбула“, ще доведе до по-нататъшна ескалация на насилието в региона на Близкия изток“,се допълва в изявлението.

В изявлението на руското външно министерство се казва, че „комбинираният характер“ на офанзиват на Израела, която според него е инвазия с участието на всички видове въоръжени сили, предполага, че броят на жертвите непрекъснато ще нараства.

„Изразяваме солидарност с ръководството и народа на приятелски Ливан, който е подложен на въоръжена агресия. Искрено изразяваме съболезнованията си на семействата и приятелите на жертвите“, допълниха от ведомството.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/