in

Заваляха балистични ракети над Израел: Иран изстреля около 250

Колаж: "Нова Варна"

Стана ясно, че около 250 ракети са били изстреляни от Иран срещу територията на Израел. В цялата страна са звучали сирените за опасност. Мощни експлозии са се чули в Тел Авив и Йерусалим.

Техеран е информирал Москва преди започването на ракетните атаки срещу Израел, съобщи високопоставен ирански служител пред „Ройтерс“. Медията разкрива и, че в Ивицата Газа е имало „празненства“, докато жителите наблюдавали как ракети летят над анклава на път за Израел.

Иран твърди, че 80% от ракетите са поразили целите си. Израелската система за ПВО „Железен купол“ е проектирана така, че да прихваща ракетите в полет. При предишната подобна иранска атака през месец юни, Израел, САЩ, Великобритания и Йордания, обявиха, че са прихванали 99 % от изстреляните ракети.

Говорител на армията на Израел съобщи, че няма данни за пострадали при атаката и допълни, че тя ще има последствия. Час след нападението бе разрешено на гражданите да напуснат защитените пространства във всички райони в страната след оценка на ситуацията.

От Белият дом обявиха, че Джо Байдън е наредил на американската армия да помогне на отбраната на Израел.

Йордания, над чиято територия са прелетели ракетите, временно затвори въздушното си пространство.

Израелските военни разкриха, че през нощта са нанесли „прецизни удари“ по няколко обекта за производство на оръжия и инфраструктура на „Хизбула“ край столицата на Ливан, смятано за крепост на подкрепяната от Иран групировка.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/