in

Кой трови кучета и котки край Велико Търното: Жители на село Лозен от няколко дни намират трупове

Снимка: Pixabay

Масово отравяне на кучета и котки разтревожи хората в село Лозен. Жителите на селото са притеснени също и за децата си, както и за селскостопанските животни.

Масово отравяне на кучета и котки във Великотърновско. Жители на село Лозен, което е разположено край град Стражица, се оплакаха, че от няколко дни намират мъртви животни по улиците на населеното място.

Сигнал до Нова телевизия изпрати Йордан Миланов. „Не знаем какво се случва. Германската общност, която живее в района, е в абсолютен шок. Моля институциите да се самосезират. Подадох сигнал на 112. Казаха ми, че им трябват доказателства и не изпратиха никого да провери”, разказа Миланов в ефира на „Здравей, България”.

Жена от селото, собственик на магазин, подчерта, че отровата, която вероятно се хвърля безразборно, е опасна и за децата. „Има крави, кози, които пасат свободно. Опасно е и за тях. И не се случва за първи път да намираме отровени животни”, подчерта тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/