in

Нетаняху се закани: Техеран ще си плати

Кадър: Youtube/CBS News

„Техеран ще си плати“, заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху след снощната атака, при която Иран изстреля около 200 балистични ракети към Израел.

Съобщава се, че повечето от изстреляните ракети са прeхванати. Но въпреки работата на израелската система за ПВО „Железния купол“, в град в южната част на Израел е пострадало училище. В Тел Авив пък щети са нанесени по заведение за хранене.

„Иран направи голяма грешка и ще си плати за нея. Режимът в Иран не разбира нашата решимост да се защитим, да отвърнем на враговете си. И ние ще спазим правилото, което сме определили – който ни напада, ние му отвръщаме“, отсече Нетаняху.

ЕС също осъди атаките на Иран, а от САЩ заявиха отново пълната си подкрепа за Израел и заявиха, че са се включили в защитата, съобщава Ройтерс.

„Осъждаме тези безразсъдни атаки от страна на Иран и я призоваваме да се въздържа от по-нататъшни нападения, включително и през своите проксита. По време на атаката американските и израелските военни сили се координираха, за да помогнат за защитата на Израел. Нашите кораби, разположени в Близкия изток, подкрепиха отбраната на Израел, като се включиха в прехващането на иранските ракети“, каза генерал-майор Патрик Райдър, говорител на Пентагона.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/