in

Министър Запрянов: Възможни са терористични действия в Европа на ислямистките организации

Кадър: Youtube/ВОЕНЕН ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ

Приупомняме, че президентът Румен Радев обчви, че свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност заради конфликтите в Близкия Изток.

„Следим ситуацията в Близкия изток и ще вземем мерки“, заяви пред журналисти в Министерски съвет служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

„Обстановката определено се усложнява след ударите на Иран. Това е пряка атака от държава срещу държава. Ако Израел отговори със същото, става ескалация на напрежението“, коментира министър Запрянов.

По негови думи при ескалация бежанските потоци ще се увеличат.

„Възможни са терористични действия в европейски страни на ислямистките организации“, смята Запрянов.

„Следим какво става. Имам информация от „Военно разузнаване” и от другите служби. Ще видим отговора на Израел. Ние ще вземем мерки. Отбраната е готова. Това се прави и в рамките на НАТО. Американската страна също е ангажирана със собствени сили в Средиземно море”, каза министър Запрянов.

Заради напрежението в Близкия Изток на ключови места в столицата ще бъде засилено полицейското присъствие, обяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Повече полицаи ще има и около сградите на посолствата у нас.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/