in

Всички клиенти са доволни от този 14-годишен майстор, който поправя тротинетки в София

Кадър: Нова телевизия

14-годишно момче поправя електрически тротинетки в софийския квартал „Овча купел“. Въпреки, че е на тази крехка възраст, на Георги вече му се носи слава на един от най-талантливите млади майстори на тротинетки в София.

 „Събрах пари, купих си мечтаната за мен тротинетка, след това си я счупих бързо, отидох на сервиз, видях как ми я ремонтират и започнах да монтирам и тротинетките на приятели от квартала”, разказва младият Георги пред Нова телевизия.

Три години по-късно Георги вече има репутация на човек, който „не може да откаже”. Когато се повреди тротинетката на някой съсед или приятел. „Всяка тротинетка, която ми е дошла съм я оправял с кеф, защото аз не мога да се оплача от клиенти, не мога да се оплача от приятели”, казва момчето.

Днес Георги не само ремонтира, но и изкупува счупени тротинетки, поправя ги и ги препродава. „На тротинетката мога да сменя всеки един елемент, мога да сглобя от нищо – нещо, може да ми дадеш просто купето и аз да сложа всичко, което е нужно на тротинетката, за да работи”, обяснява той.

Георги учи в профилирана гимназия със специалност „промишлена електроника”. „Всяко българско момче като е било малко си е мечтало за гаража на татко, който е огромен и в него има всякакви инструменти. Като малък ми бяха интересни колите, но в момента иновацията е ток и за в бъдеще смятам да изучавам неща на ток и да поправям неща на ток”, мечтае ученикът.

А бащата на Жоро с гордост казва, че за него най-важно е синът му да бъде добър човек. „Все повече да се развива и да може да съдейства на хората по всякакъв начин, независимо дали е с тротинетка, да се отзовава просто”, казва Цветелин Тонковски.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/