in

Криминалисти откриха наркотик в дрехите на 79-годишна жена в България

Снимка: Pixabay

Различни наркотични вещества са иззети при спецкация на ботевградските криминалисти, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-София. В единия от случаите се казае за суха тревиста маса, реагираща на MDMA, открита в дрехите на 79-годишна баба.

Към 14.10 часа вчера служители на група „Криминална полиция“ в РУ-Ботевград предприели проверка на частен адрес в жк. „Саранск“. В дрехите на 79-годишната обитателка те открили увито в станиол топче със суха тревиста маса, реагираща на MDMA, с тегло 2 грама. Още девет топчета със същото наркотично съдържание, с общо тегло 6 грама, полицейските служители открили под навес за дърва в двора на имота. По случая е образувана проверка за престъпление по чл. 354А от НК.

Минути след 18 часа от криминалистите бил проверен лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от осъждан местен жител. В чанта в колата те открили седем топчета суха тревиста маса, поставени по едно в пликче. При направения полеви наркотест тревистата маса с общо тегло 10 грама реагирала на канабис. Открита била и хартиена сгъвка с бяло прахообразно вещество, реагиращо на метамфетамин, с тегло 3.5 грама. Допълнително, при тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на метамфетамин. 32-годишният ботевградчанин е задържан в полицейския арест. По случая е започнато бързо производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.