in

НИМХ предупреди за силен вятър в 4 области в България в петък

Снимка: Pixabay

Жълт код за силен вятър е обявен за няколко области в страната за утре (4 октомври, петък). Предупреждението е в сила за областите София-град, Монтана, Враца и София-област.

В северното планинско подножие ще духа умерен, временно силен и поривист югозападен вятър със скорост между 70 и 80 км/ч.

Изображение: НИМХ

В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава.

Температурите още малко ще се увеличат, минималните ще са между 10° и 15°, а максималните – между 26° и 31°.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по върховете видимостта временно ще е намалена. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода е 20°-22°.

След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/