in

Американците панически изкупуват тоалетната хартия от магазините

Колаж: "Нова Варна"

Хората в САЩ панически купуват тоалетна хартия заради стачката на пристанищните работници. Това обаче се оказва съвесем ненужно.

Недостигът на тоалетна хартия в магазините в Америка дава на хората кошмарни напомняния за ерата на пандемията. Но липсата на тоалетна хартия в магазините в САЩ не е пряк резултат от голяма пристанищна стачка във вторник. Това е заради паническото купуване, съобщава Си Ен Ен.

Информация за недостиг изпълни социалните медии във вторник, показвайки празни рафтове, където трябваше да има тоалетна хартия и в по-малка степен, хартиени кърпи.

Потребителите се опасявали, че ако пристанищата не работят, важната стока скоро ще изчезне от щандовете в магазините. Властите обявиха, че презапасяването с тоалетна хартия е напълно ненужно, тъй като по-голямата част за американския пазар се произвежда в страната, в Канада и Мексико – тоест пристигат по суша, а не по вода.

Стачката в пристанища от Мейн до Тексас има абсолютно нулево въздействие върху доставките на тези продукти.

Протестите на пристанищните работници са за по-високо заплащане. Те блокираха голяма част от портовете в страната. Очаква се това сериозно да повлияе на някои сектори в икономиката.

Ако не друго, стачката може да доведе до пренасищане с тоалетна хартия, но не и до недостиг.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/