in

Ето на коя дата откриват Сцена „Филиал“ във Варна

Снимка: visit.varna.bg

Все още следва да бъдат приключени някои довършителни работи, но по план откриването е в края на месец октомври.

Ремонтът на сцена „Филиал“ е вече към своя край, съобщи в интервю за Дарик директорът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова.

Комисия е направила списък със забележки по ремонтните дейности, които трябва да се отстранят от фирмата-изпълнител. Има и още работа по сградата, която тепърва трябва да се свърши, но за сметка на ТМПЦ, като например боядисването на новата сцена.

Предстои и ремонт на фоайето, който не е предвиден в обществената поръчка. Стойността му ще е около 1,6 млн.лв. Димова се надява той да бъде поет от общината. Работи се и по проект за външна подземна хидроизолация на цялата сграда.

Откриването на Сцена „Филиал” е насрочено за 31 октомври с представлението „Инстинктът”, постановка на Стоян Радев-ГЕК. Точно с тази пиеса е открита сцената преди цели 104 години.

Новият 78-и сезон на Варненската опера бе открит на 1 октомври с оперетата „Графиня Марици”, а тази вечер ще бъде представена „Самсон и Далила”. До края на месеца зрителите ще могат да гледат още „Триптих Пучини” и „Севилският бръснар”, балетните спектакли „Катарина или дъщерята на разбойника”, „Лебедово езеро” и „Ромео и Жулиета”, симфонични концерти с диригенти Константин Илиевски и Ярослав Бичков, както и детският мюзикъл „Мечо Пух”.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/