in

Сарафов ще вземе имунитета на кандидат-депутата, арестуван заради купуване на гласове, без произнасяне от ЦИК

Снимка: Прокуратура

Както ви съобщихме по-рано днес кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове. Впоследствие става ясно, че Сарафов ще вземе имунитета му без произнасяне от Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на главния прокурор кандидат-депутатът е заловен на местопрестъплението, което по закон не налага отношение да взимат НС или ЦИК.

Кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове

ЦИК няма да се произнася дали въпросният кандидат-депутат ще остане без депутатския си имунитет.

Той снощи бе задържан със 100 000 белязани лева. Той обаче се ползва с имунитет – като действащ депутат до избирането на новия парламент, и като кандидат за народен представител.

До комисията е постъпило писмо от и. ф. главния прокурор Борислав Сарафов, което бе изчетено на днешното заседание от говорителката и зам.-шефка на комисията Росица Матева. Тя уточни, че документът е уведомление и само за сведение. Матева запозна колегите си с него, без да споменава името на кандидат-депутата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/