in

Апелативният съд във Варна постанови 11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна

Колаж: "Нова Варна"

От Апелативен съд – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че мъж ще бъде лишен от свобода за срок от 11 години. Той е обвинен в изнасилвания и блудствени действия с момиче, което не е навършило 14-годишна възраст.

Като разгледа жалбите на пострадалата и на подсъдимия, Апелативният съд ревизира присъда на Окръжен съд – Варна, който е признал подсъдимия за виновен и го е осъдил на 5 години затвор. За разлика от първата инстанция, която го е оправдала по този пункт, втората прие, че престъпленията са осъществявани чрез използване на сила. Деянията са извършени многократно, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на положение на зависимост. Първоинстанционната присъда бе потвърдена по отношение на уважените граждански искове на пострадалата – обезщетенията за неимуществени вреди са в размер на 90 хиляди лв. Като взе предвид размера на наложеното наказание, Апелативният съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на подсъдимия, защото съществува реална опасност той да се укрие.

Блудствените действия започнали на неустановена продължили около година между 2020 – 21 г., след което били последвани от множество полови контакти. Е. У. живеел на семейни начала с майката на пострадалото момиче. Използвал за посегателствата си моментите, в които останалите членове на домакинството били извън дома или спели. Майката на момичето научила за ставащото от разговори между дъщеря й и дееца в приложение за съобщения и веднага се обърнала към полицията.

Предстои съставът на Варненския апелативен съд да изготви мотиви към присъдата си. Съдебният акт може да се обжалва пред ВКС.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/