in

Служители на ГДНП и НАП разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения

Колаж: "Нова Варна"

От Националната агенция за приходите съобщават за медия „Нова Варна“, че служители на ГДНП и НАП са разкрили схема за избягване плащането на данъчни задължения.

Схемата е разкрита при спецоперация, проведена на 1 и 2 октомври от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и екипи от НАП.

В хода на предприетите действия е установен случай на търговска дейност в интернет, водеща до отклонение от данъчно облагане и избягване декларирането и внасянето на данъци и осигурителни вноски по отношение на множество дружества. Разкрит е склад, съхраняващ стоки на различни фирми, осъществяващи търговска дейност чрез интернет.

При последвалите процесуално-следствени действия в склада са намерени и иззети над 9 000 артикула, носещи знаците на защитени търговски марки, за което в Осмо РУ-СДВР е образувано и досъдебно производство. Служителите на НАП са извършили инвентаризация и са възложили данъчни ревизии.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност продължава. Продължават действията по установяване на всички замесени лица и търговски дружества в схема.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.