in

Варненски спортисти станаха трети на Международен турнир по кикбокс в Козлодуй

Снимка: А. Илиева

325 кикбоксьори от 49 спортни клуба премериха сили в 7-я Международен турнир по кикбокс в стил лоу кик в град Козлодуй. Отборът на ВАКО Молдова спечели турнира

В състезанието участваха над 50 състезатели от Молдова, Сърбия и Черна Гора.

В класирането по брой спечелени медали на първо място се нареди отборът на „WAKO Молдова“, който спечели 10 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала. Втората позиция е за СК „Шуменска крепост“ с актив от 9 златни, 8 сребърни и 2 бронзови отличия, а трети на почетната стълбичка се качиха кикбоксьорите на варненския клуб „Вокил“ с 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Снимка: А. Илиева

Състезанието което е част от официалния спортен календар на Световната федерация по кикбокс „WAKO“, се проведе в спортна зала „Христо Ботев“ в гр. Козлодуй.

Домакин бе местния спортен клуб „Златните момчета“ с председател Георги Вачев, който зае четвъртото място в отборното класиране 5 златни, 1 сребро и 1 бронз.

Откриването се състоя в съботния ден в присъствието на кмета на Община Козлодуй г-жа Маринела Николова и народните представители Красен Кръстев и Мартин Харизанов.

Снимка: А. Илиева

На националите ни по кикбокс предстои участие на Европейското първенство за мъже и жени в Атина (Гърция) от 02 до 10.11.2024г.

Следващото състезание на национално ниво за конфедерацията ще бъде турнир по кикбокс в стил фул контакт „Купа Варна“, който ще се проведе от 22 до 24.11.2024 г в гр. Варна с домакин СК „Вокил“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/