in

Лекар разкри какво задължително трябва да ядем в периоди с магнитни бури

Колаж: "Нова Варна"

Руският лекар д-р Андрей Кондрахин посъветва как да се храним правилно, за да си помогнем по време на периоди със силни магнитни бури. Ето кои са най-добрите храни при магнитни бури:

Според д-р Кондрахин е препоръчително да се избягват мазни, пържени и пушени храни по време на магнитни бури и когато не се чувстваме добре. По-добре е да избягваме и да пием чай и кафе. Най-добрата напитка е чистата вода. А най-добрата храна са зеленчуци, плодове, заешко и птиче месо.

През периоди с магнитни бури трябва да спим пълноценно, за предпочитане поне осем часа на ден, както и да си почиваме повече. В същото време можем да спортуваме, но с умерени натоварвания, за да не постигнем обратен ефект.

„Тялото отделя много време и усилия за храносмилането на тежки храни – мазни, пържени, пушени – и създава натоварване. Освен това има и натоварване отвън – магнитна буря. Следователно тялото може да бъде претоварено и човекът ще почувства дискомфорт“, отбелязва д-р Кондрахин, съобщава сайтът Актуално.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/