in

Крадец нахлу в адвокатска кантора в Бургас и задигна вещи и документи, но не му се размина

Колаж: "Нова Варна"

За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Задържан е 46-годишен криминално проявен бургазлия, посочват от полицията.

На 7 октомври около 09.00 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за кражба от стая в адвокатска кантора, ползвана от брокер на недвижими имоти, разположена на ул. „Любен Каравелов“ №5, етаж 1.

Установено е, че за времето от 17.00 ч. на 4 октомври до 08.55 ч. на 7 октомври, чрез счупване на катинар, срязване на три метални пръчки от решетката на тераса и последващ натиск на прозорец и врата от дървена дограма е проникнато в помещенията на адвокатската кантора, откъдето са отнети два преносими хард дискове и лаптоп, собственост на 47-годишна бургазлийка.

Междувременно в района на бензиностанция в к-с „Братя Миладинови“ за проверка е спрян лек автомобил „БМВ 325 I“ с бургаска регистрация, управляван от 46-годишен криминално проявен бургазлия (неправоспособен водач). Регистрационните табели на автомобила са свалени, като в условията на неотложност е извършено претърсване на автомобила.

В багажното му отделение са намерени и иззети откраднатите вещи, собственост на брокерката на недвижими имоти, документи на нейно име, осем връзки секретни ключове, арматурна ножица за рязане на желязо, чанта с черна маска за лице и мачете.

Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.