in

208 избирателни секции са образувани във Варна за частичните местни избори на 20 октомври

Колаж: "Нова Варна"

На 20 октомври във Варна ще се проведат частични избори за кмет на район „Приморски“ и район „Одесос“.

208 избирателни секции са образувани за провеждането на частични избори за кмет на два варненски района на 20 октомври. В „Приморски“ секциите са 122 броя, а в „Одесос“ – 86 броя, научи медия „Нова Варна“.

Избирателните секции, които са обособени в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, функционират само при изпълнение на условията, посочени в чл. 9, ал. 7 от Изборния кодекс, а именно – при наличие на не по-малко от 10 избиратели, живели през последните 6 месеца преди изборния ден в съответното населено място.

Преди изборите, настоящите кметове на район „Одесос“ и „Приморски“ са длъжни да организират срещи с ръководителите на учрежденията, чиито помещения ще се използват за седалища на избирателни секции, за да бъдат уточнени конкретните организационно-технически подробности.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/