in

Важно съобщение от ОДМВР-Варна за изборите за районни кметове

Снимка: МВР

С Укази на президента на Република България г-н Румен Радев, са насрочени нови и частични избори за кметове на район „Одесос“ и район „Приморски“ в град Варна, като същите следва да се произведат на 20 октомври 2024 година.

Във връзка с това от Областна дирекция на МВР – Варна съобщават, че ще създадат организация, която да позволи на българските граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на частичните избори за кметове на район „Одесос“ и район „Приморски“ в град Варна.

– За издаване на удостоверения по чл. 263, ал. 1 от Изборния кодекс за гласуване на граждани без валидни лични карти ще работят звената „Български документи за самоличност“ към Първо и Второ РУМВР Варна в периода от 14.10.2024 г. до 18.10.2024 г. и на 20.10.2024 г.

– Гражданите следва да са информирани, че при връчване на новата лична карта е необходимо да се върне удостоверението, издадено при подаване на заявлението на нова лична карта, ако има възможност тя да бъде връчена преди деня или в деня на изборите.

– Издадените за първия тур на изборите удостоверения не са валидни при провеждане на втори тур, както и при произвеждането на изборите за Народно събрание на 27.10.2024 г.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.