in

Президентът: Има множество сигнали за купен и корпоративен вот. Появиха се и конкретни имена

Кадър: БНТ

На брифинг днес (9 октомври) президентът Румен Радев заяви, че обществото ни е свидетел на множество сигнали и публикации за купен и корпоративен вот, като вече са се появили и конкретни имена. 

„Справедливостта е знак за демокрация. Към всички, престъпили закона, трябва да има еднакъв подход. Гражданите трябва да се върнат към урните, а в момента са отблъснати от тях“, заяви държавният глава.

„Каня на среща ръководителите на отговорните институции, ЦИК и главния прокурор, за да обсъдим готовността за провеждане на изборите. Основна тема ще бъде гарантиране честността на вота. Още от първия ден на кабинета заявих, че приоритет е борбата с купения вот – по това ще съдим за цялостната му работа“, посочи Радев.

„Важно е обществото да разбере, че институциите демонстрират ефективност. Купеният и корпоративният вот са порочни явления, които изкривяват резултатите на изборите. Те вкарват представители в парламента и не отразяват гласовете на хората“, допълни президентът Радев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/