in

Взето е решение за „гумения завой“ във варненския кв. „Виница“

Снимка: Google Street View

Да се обезопаси „гумения завой“ във варненския кв. „Виница“ реши комисията по безопасност на движението към Общината, научи медия „Нова Варна“.

Решено е администрацията на район „Приморски“ да предприеме мерки за повишаване сигурността при движение на пътни превозни средства в района на т.нар. „гумен завой“ в кв. „Виница“.

Мерките включват оформяне на растителността в района така, че да се осигури видимост, опресняване на хоризонталната маркировка, както и при необходимост – поставяне на пътни знаци. Предвидена е още и мантинела с необходимата дължина, ограничаваща странично пътното платно.

По предложение на звено „Общинска полиция“ комисията гласува и поставянето на пътни знаци В 27 (за въвеждане на забрана за престой и/или паркиране в пътен участък) на ул. „Мир“ след бул. „Христо Смирненски“ към стария хлебозавод. Мотивите са редовно спрелите на платното за движение пътни превозни средства. В тази част на ул. „Мир“ минава маршрутът на автобусна линия 13/32 и паркираните автомобили затрудняват движението, ограничават широчината на платното и възпрепятстват разминаването, смятат членовете на комисията.

В тази връзка те напомнят на гражданите, че паркирането и спирането дори за кратко на уличното платно е забранено и всички нарушители подлежат на санкции. Подобни нарушения създават напрежение сред гражданите, най-вече в пиковите сутрешни часове, отчитат от комисията. За пример бяха дадени улиците „Евлоги Георгиев“ и „Дубровник“, където има няколко учебни заведения и сутрин родителите спират на платното, за да изпратят децата си на училище или детска градина. Разминаването на автобусите при тази ситуация е невъзможно, алармираха членовете на комисията.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/