in

Пилот на турска авиокомпания почина по време на полет

Снимка: Pixabay

Пилот на  националната авиокомпания на Турция почина по време на полет. Заради това се е наложило самолетът да бъде приземен аварийно в Ню Йорк, съобщава АФП, цитирайки авиокомпанията.

„Самолетът е излетял от Сиатъл на западното крайбрежие на САЩ и е пътувал за Истанбул“, съобщава говорителят на авиокомпанията Яхия Устюн в социалната платформа X (Туитър).

„Капитанът на нашия „Еърбъс 350 TK204“ е припаднал по време на полета. След като му е оказана неуспешна първа помощ, другите двама пилоти в кабината са решили да извършат аварийно кацане. За съжаление обаче капитанът на полета е загубил живота си преди кацането“, обяснява още Устюн.

По данни на турската Turkish Airlines 59-годишният пилот е преминал периодичен медицински преглед в началото на март тази година и не е имал признаци за влошаване на общото му здравословно състояние.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/